Voicu Ion Valentin, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, acuză că de la „fără penali în funcții publice”, pe cei de la PLUS și USR i-a ajuns blestemul lui Caragiale: „Eu cu cine votez?”

„De la „fără penali în funcții publice”, pe cei de la PLUS și USR i-a ajuns blestemul lui Caragiale: „Eu cu cine votez?”

De când a apărut pe scena politică, USR a fost definit ca fiind un partid creat de servicii, într-un anumit moment și profitând de o anumită conjunctură. Pe de altă parte, USR-iștii s-au declarat permanet ca fiind „luptătorii pentru corectitudinea politică”, lansând în spațiul public ideea „fără penali în funcții publice”. Cu toate acestea, în mass-media sunt prezentate cu o frecvență ce nu poate fi ignorată fel de fel de lupte interne pentru ciolan, cu membri de bază ai formațiunii „turnători” cu acte în regulă la fosta Securitate și câte și mai câte.

Ei bine, mi-a atras atenția în mod deosebit o postare a unui membru al USR-PLUS, Alexandru Surcel, care l-a cam luat la întrebări pe Claudiu Nasui referitor la candidatul partidului lor pentru funcția de primar al Sectorului 5. Este vorba despre Alexandru Paul Dimitriu care ar fi fost acuzat în 2011 de act sexual cu o minoră. Colac peste pupăză, PLUS-USR-ul care toată ziua acuză PSD-ul de orice nenorocire este în țara asta, îl are candidat pe acest Alexandru Dimitriu, despre care colegii săi de partid spun că este asociat cu omul de casă al social democraților, nimeni altul decât avocatul Gheorghe Piperea, la casa de avocatură Piperea&Asociații, dar și că ar fi avocatul fraților Micula.

Ce să înțelegem din toate acestea? Că sloganul „fără penali în funcții publice” nu se aplică pentru acești „luptători ai dreptății”?

Pe zi ce trece, găsesc noi argumente care demonstrează că USR este doar o fațadă a intereselor obscure, bine vopsită cu comunicatori de genul lui Vlad Voiculescu, care le-a atras atenția celor de la PNL că nu ar trebui să condiţioneze unitatea şi stabilirea candidaţilor comuni de susţinerea unor politicieni care au fost în tandem cu social-democraţii. Culmea este că acesta este argumentul suprem invocat de Vlad Voculescu pentru a scăpa Bucureștiul de sub papucul PSD.

Cu cât mă uit mai mult în ograda PLUS- USR-ului am impresia că celebra întrebare „Eu cu cine votez”, a lui Caragiale, este un adevărat blestem pentru acești securiști de modă nouă.

Nu de alta, însă USR-PLUS bate darabana pe la toate colțurile cu ai săi candidați „curaţi” pentru Bucureşti. Vorba lui Farfuridi, dintr-O scrisoare pierdută: „Vrei să vorbesc curat şi desluşit, stimabile?”, se arată pe pagina de Facebook a lui Voicu Valentin Ion.

 

 

Articolul precedentVIDEO-Transfer de renume în ALDE. Tăriceanu a făcut marele anunț
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 16. Când votul se ia mai ușor decât Bacul