Andrei Badea, vicepreședintele Tineretului ALDE, face un apel către liderii PNL să nu își mai bată joc de români. El critică dur felul în care a fost abordată problema educației în plină criză generată de noul tip de coronavirus:

”Dragi guvernanți, dragă PeNeLe,

Nu vă mai jucați cu viețile și soarta românilor!

Este foarte greu de înțeles cum, din ignoranță sau incompetență, vă bateți joc de români.

Pentru că, nu ne-am mai confruntat cu asemenea situație nici noi, nici voi, vă iertăm unele bâlbe, să zicem.. dar cu siguranță nu putem să trecem cu vederea bătaia de joc în ceea ce privește sănătate, educația și economia, într-un cuvânt #viața unui popor.

Spre “norocul” nostru, ca țară, suntem în urma statelor grav afectate de criza #coronavirus cu aproximativ 2-3 săptămâni, ceea ce înseamnă că acest decalaj ne ajută să ne pregătim mult mai bine decât au făcut- o țări precum Italia și Spania și să preluăm măsurile bune și eficiente pe care le-au implementat acestea.

Nu vă mai bateți joc de elevi prin această joacă de – a școala, găsiți soluții prin care accesul la educație să fie unitar – șanse egale tuturor. Copii sunt și în mediul rural, nu numai la oraș. Ce faceți cu ei? Ii condamnați? Să vă readuc aminte care este rata analfabetismului în România?

NU aruncați praf în ochi cu oferirea unui număr, foarte mic, de dispozitive care pot facilita învățământul la distanță, pentru că trebuie să aveți și răspunsuri la următoarele întrebări:

1) Toate cadrele didactice sunt instruite să folosească tehnologia și să gestioneze programe informatice?

2) Cadrele didactice își permit, din bugetul propriu, să-și achiziționeze echipamente informatice prin care să susțină predarea?

3) Cine susține financiar conexiunea la internet a celor care primesc un echipament digital, fie ei cadre didactice sau elevi?

4) Cine sprijină copiii să învețe să utilizeze un echipament digital în scopul de a se conecta la materiale educaționale?

NU mai încercați să reinventați apa caldă!”, susține liderului tineretului ALDE pe pagina sa de Facebook.

 

Articolul precedentIon Voicu Valentin, ALDE: „Testăm pentru București” este un proiect prin intermediul căruia 11.000 de bucureșteni vor fi testați
Articolul următorPSD dă vina pe Klaus Iohannis pentru leșinul lui Ciolacu: Foarte mult l-a afectat…