Vicepreşedintele ALDE Norica Nicolai a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că şi-ar fi dorit să nu fie alegeri locale pe 27 septembrie.

“Mi-aş fi dorit din tot sufletul să nu se întâmple alegeri pe 27 septembrie, dar foamea de putere, dorinţa unor partide politice de a se consolida, de a se menţine la putere cu orice preţ, inclusiv cu riscul sfidării situaţiei sanitare a cetăţenilor români, ne va duce probabil la un scrutin pe care eu personal îl consider un scrutin ratat. O campanie electorală în care foarte puţină lume explică ce vrea să facă în viitoarea demnitate locală pe care o va obţine sau nu în alegeri, probabil o prezenţă la vot foarte scăzută”, a spus Norica Nicolai, în conferinţa de presă susţinută alături de candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Paul Siserman, potrivit agerpres.ro.

Aceasta a adăugat că această campanie pentru alegerile locale este dominată de ceea ce numeşte furt de resursă umană.

“Viitoarele alegeri locale vor fi total atipice în toată istoria electorală a României. Nu am mai avut în 30 de ani alegeri generate şi dominate de o teamă majoră, atât a populaţiei, de a participa la scrutinele electorale, cât şi a factorilor politici. Nu am văzut în 30 de ani o criză majoră a partidelor politice, care, în lipsă de resurse, pentru că nu au fost concentrate decât pe obţinerea puterii formale în Parlament, Guvern şi în diverse structuri instituţionale, şi nicio clipă în obţinerea unei puteri în relaţia cu cetăţeanul. Aşa se explică faptul că marea majoritate a partidelor au practicat în această perioadă un fel de furt de resursă umană în domeniul politic şi au luat candidaţii de primari de la unii la alţii, n-a mai existat nici parlamentul curat, n-a mai existat nici suspiciunea de corupţie, n-a mai existat nici doctrina politică”, a menţionat liderul ALDE.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 65. Videochatistă, muncă în folosul comunității la biserică
Articolul următor100% TU DECIZI! Neculai Onțanu vrea din nou la primărie. Caporalul în rezervă a ajuns general