Vicepreședintele ALDE București, Cristian Barbu, a lansat un atac dur la adresa ministrului Educației, Monica Anisie. 

Liderul liberal pleacă de la o întrebare nepotului său și remarcă desconsiderarea Școlii românești chiar de cea care ar trebui să aibă grijă să fie tocmai invers:

”Nepotul meu m-a întrebat: ce fac eu este bine?

Vai de mine (un gând intrinsec, de cadru didactic)…! Vai de noi!

Cum să-i spun juniorului, care la cei cinci ani ai săi iubește ”grădi” și vrea ”chiar din toamnă” la școală, ceea ce a clamat, exact în Parlament, ”învățătoarea” noastră națională, cu pecetea în mână, Anisie?! Cum să-i spun unui copil ager (ca mai toți copiii noștri, ai românilor din toate regiunile țării) sau unui adolescent sau unui tânăr sau unui cadru didactic autentic – fie el din zona preuniversitară sau universitară, că școala din România, care a creat atâtea valori naționale și de notorietate internațională, este incapabilă ” să ajute copilul sau tânărul să afle cine este și încotro va merge”?! Cum să pun așa ceva, ca ministrul educației și cercetării științifice Anisie?

Cum să fiu de acord cu Anisie, atăt de cunoscătoarea ” cunoscătoare” în ale școlii românești, că tocmai școala românească, care s-a clădit de-a lungul a sute de ani pe inteligență, abnegație, inspirație, pe muncă asiduă în domeniul cercetării științifice laborioase, pe invenții și inovații utile întregii lumi, pe sute de mii de nopți (de n-or fi fost milioane, cine știe, că nu le-a socotit nimeni cu exactitate…) petrecute prin laboratoare sau cu niște ecuații neînduplecate în față, ei bine și pe multe alte cazne omenești dedicate tocmai educației ( un termen ce n-are nicio legătură cu doamna cu pecetea în mână) ESTE ”sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generațiile actuale de elevi” (afirmația ministrului în Parlament)?!

Mă simt jignit! Grav!

Cred că toți colegii mei, indiferent în ce poziție a scolii românești s-ar afla, se pot considera desconsiderați! Chiar și cei care au lucrat sau lucrează de ani buni în sistemul de educație din România, fie ei profesori de Fizică sau de Limba engleză sau de orice altceva.

DA, doamna noastră ”învățătoare”, acum înțelegem cu toții că ești dinafara sistemului, așadar nu știi cine EȘTI și nici ÎNCOTRO poți merge.

DEMISIA!

MERGI acasă (ca direcție, cu sens cu tot…) și așa vei afla, cu siguranță, cine ești cu adevărat! Adică, pentru școala românească, o ”nimeni”!”, a spus Cristian Barbu.

Articolul precedentÎntâlnirea Iohannis-liderii PNL s-a încheiat. Surse: locale 27 septembrie, parlamentare 6 decembrie, NU SE FAC REMANIERI
Articolul următorCălin Popescu-Tăriceanu anunță că va contesta în instanță decizia CNCD: Ne pierdem şi libertatea de cuvânt!