Cristian Barbu, vicepreședinte ALDE București critică extrem de dur Guvernul Orban. Acesta face lista miniștrilor despre care spune că l-au dezamăgit pe președintele Klaus Iohannis.

“Indubitabil, cu toții știm al cui este Guvernul Orban. Guvernul de azi este, declarat de altfel, al unei persoane, acum Înalt demnitar, și nicidecum un Guvern al României.

Irefutabil, acest Înalt demnitar susține public că Guvernul Orban este performant și pus pe fapte mari, că soluțiile sunt foarte bune, iar măsurile adoptate sunt corecte și benefice românilor și, mai mult, chiar și țării.

Inconfundabil, Guvernul Orban are cel puțin patru miniștri care l-au dezamăgit pe Înaltul demnitar (nedeclarat public, evident…), prin lipsa de profesionalism și prin abundența de brambureală generată de meșteșugul deosebit al acestora de a încâlci lucrurile până la paroxism.

Doamna de la școală (A) este în afara tuturor aspectelor legate de Ministerul Educației. Face pluta pe spate. Așteaptă ca Președintele țării să fie și ministrul de resort. Clar că are treabă la catedră, nu la minister și asta se vede din clasa I-a.

Domnul de la bani (C), un farsor ce o dată a pus ca miză chiar funcția de prim-ministru, se joacă cu copiii, creează palpitații periculoase pensionarilor și, poate cel mai grav, blochează respirația economiei, cu mult mai mult decât o face pandemia de COVID 19.

Domnul de la sănătate (T), de altfel un om energic și binevoitor, dar care poartă, în locul bonetei medicale, o imensă pălărie de ministru, mult mai mare și mai grea decât poate duce. Căzută complet pe ochi, pălăria l-a făcut să meargă haotic și să ne amețească pe noi toți, români atenți cu viața noastră și cu a celor de lângă noi. Culmea culmilor, a reușit să-l inducă în eroare chiar și pe Președintele țării. De aici încolo, pe bună dreptate, totul pare fake. Nu că n-ar fi fost ceva fake și până acum.

Domnul de la interne (V). Incalificabil! Imposibil de înțeles. Insuportabil! Intrus! Nu mai contează…

Mă aștept ca fuziunea dintre Înaltul demnitar și Președintele României (folosesc un termen din Fizică, pentru că a fost prima mea puternică iubire Olimpică) să scoată conducerea politico-administrativă a statul din impas și să purceadă la o remaniere urgentă. Dacă ne gândim puțin, multe se pot rezolva în zilele următoare printr-o remaniere mai atent și mai întemeiat făcută. Ca un firesc proces fizic!

Să ne gândim. Să acționăm.

Incert viitorul nostru acum, nu-i așa, Domnule…?

P.S. Am folosit ordinea alfabetică, exact ca într-un catalog. Ca să nu avem dubii, adică să fie indubitabil”, scrie Barbu pe Facebook.

 
Articolul precedentPremierul Orban, veste bună: Vom crește pensia minimă cu un procent similar creșterii punctului de pensie
Articolul următorProcesul redeschiderii dosarului 10 August a fost suspendat. Judecătorul, recuzat de către foștii șefi ai Jandarmeriei