Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a declarat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României, anunță MEDIAFAX.

„Noi nu credem că e nevoie de o stare de alertă pe întreg teritoriul ţării. Dacă evaluăm datele Grupului de Comunicare Strategică în ceea ce priveşte numărul de decese şi de contaminări pe fiecare judeţ, concluzia este că în cel puţin jumătate dintre judeţele ţării, starea de alertă nu se justifică. Dacă starea de alertă nu se justifică pe întreg teritoriul ţării, nu se justifică nicio lege”, a spus Vosganian, în plenul Camerei Deputaţilor.

ALDE consideră că legea de instituire a stării de alertă a venit târziu şi este una improvizată.

„Noi nu votăm această lege pentru că a venit târziu, cu consecinţe neplăcute asupra calităţii actului legislativ. Această lege este conjuncturală şi improvizată. În scurt timp va trebui să elaborăm o lege reală privind situaţiile de urgenţă şi managementul lor. Guvernul nu a înţeles nimic din decizia CCR care vorbea de neconstituţionalitatea actelor administrative adăugate la lege”, a subliniat Vosganian.

Articolul precedentALDE cere demisia ministrului finanțelor: Cîțu este cel mai picat ministru din istorie
Articolul următorPreședintele ALDE spune că este nevoie de 10 milioane de măști de protecție, pentru ca deplasarea populaţiei să se facă în siguranţă