Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al ALDE, a comentat pe pagina personala de facebook prognoza economica a Comisiei Europene pentru Romania.

“Prognoza Comisiei Europene pentru România în anul 2020 este din cale-afară de alarmantă. Produsul Intern Brut ar urma să scadă cu 6%, iar deficitul bugetar riscă să ajungă la peste 9% din PIB. Această prognoză o confirmă pe cea a Fondului Monetar Internaţional. Din perspectiva recesiunii şi a dezechilibrelor bugetare, România pare a fi economia cea mai afectată din Uniunea Europeană. Aceste prognoze arată că Guvernul şi-a construit rectificarea bugetară pe baze cu totul nerealiste, iar declaraţiile prim-ministrului potrivit cărora ‘faţă de previziunile unor analişti privitor la căderea economică lucrurile stau mai bine decât ne aşteptăm’ şi ale ministrului de Finanţe care zice că ‘presiunea pe buget nu este mare. Lucrurile sunt OK’ pot fi socotite de-a dreptul iresponsabile”, a scris Vosganian, pe Facebook.

Potrivit deputatului ALDE, “realitatea” economică şi prognozele duc la concluzia că măsurile de relansare economică nu mai pot aştepta.

“În lupta cu consecinţele epidemiei nu mai trebuie să ne mulţumim cu măsuri pasive, reactive, ci trebuie să ieşim din tranşee, cu măsuri clare de relansare economică. Acestea presupun mobilizarea, prin toate căile, pornind de la emisiuni de titluri către populaţie şi până la convertirea fondurilor europene spre susţinerea economiei, a unor resurse comparabile cu nivelul recesiunii, pentru a contracara aceste tendinţe. Prin consens politic, cât mai urgent posibil, trebuie să se asume un program naţional pentru marea infrastructură care să stabilească obiectivele prioritare ce să fie finanţate în regim de urgenţă, de la marile amenajări hidroenergetice şi sisteme de irigaţii până la reţelele de autostrăzi şi căi ferate rapide. Acestea sunt adevăratele teme ale naţiunii, şi nu cele inventate de preşedinte şi susţinătorii săi şi care reînvie fanatisme naţionaliste ori nostalgii elogioase la adresa abuzurilor foştilor capi ai procuraturii”, a adăugat Varujan Vosganian.

Articolul precedentPropunerea care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru medici, a fost susținută în plen de toate partidele parlamentare
Articolul următorMarile proiecte ale Bucurestiului sustinute de consilierii generali ALDE