Subvenţionarea achiziţiei de centrale individuale de apartament, transportul public gratuit şi amplasarea Columnei lui Traian în Piaţa Victoriei se numără printre proiectele pe care le propune pentru Bucureşti fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, candidat ALDE la Primăria Capitalei.

“Ceea ce vă propunem astăzi – spre deosebire de contracandidaţii noştri – este să renunţăm la acest sistem (centralizat de termoficare, n.r.) şi să folosim banii mult mai util, mult mai eficient. Adică, în loc să îngropăm banii aceştia în pământ, în ţevi, unde avem pierderi uriaşe, să folosim banii pentru a subvenţiona achiziţia de centrale individuale de apartament. Vă dau un exemplu amuzant: la mine, în blocul în care stau, s-a stricat liftul şi stau la ultimul etaj. Înţelegeţi ce bucurie am, dar nu numai eu, şi ceilalţi colocatari. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi când ţi se strică centrala de bloc. Tot blocul rămâne fără căldură. Când se strică termoficarea, cartiere întregi rămân fără căldură. Soluţia este practicată peste tot în lume este cu sistem de încălzire individual”, a precizat Tăriceanu cu ocazia lansării programului “De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”.

El a arătat că Bucureştiul este prizonier al sistemului centralizat de încălzire şi distribuire a apei calde, subliniind că în ultimii 30 de ani s-a investit “foarte puţin” pentru modernizarea acestuia.

“S-au făcut 260 de kilometri din totalul de 4.000 de kilometri. (…) Dacă facem un calcul aproximativ, ne trebuie nu mai puţin de 480 de ani ca să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti, în ritmul acesta, cu nişte sume uriaşe, pe care nu le avem. Ce rezultă? Bani îngropaţi – aceste conducte trec după aceea în subteran – pierderi uriaşe pe sistem, în fiecare an lucrări de reparaţii sau de modernizare care lasă fără apă caldă o bună parte a Bucureştiului. (…) Bucureşti este printre ultimele oraşe din ţară care mai foloseşte sistemul centralizat”, a spus Tăriceanu.

Articolul precedentCandidatul ALDE la Primăria Sectorului 3: Îi urez însănătoșire grabnică lui Robert Negoiță!
Articolul următor100% TU DECIZI! Cristian Popescu Piedone, șeful de restaurant ajuns primar de sector. Nu-și asumă nimic după tragedia Colectiv