Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se declară satisfăcut de faptul că miercuri, în Parlament, la Comisia de buget-finanţe, a fost modificată prevederea de majorare a pensiilor cu 14% şi s-a adoptat “ceea ce este prevăzut în lege şi obligatoriu, adică majorarea pensiilor cu 40%”, el arătând că o astfel de majorare ar avea un impact pozitiv în economie.

“Am văzut ieşirea de ieri foarte disperată a lui Orban, nu înţelege economie nici cât un elev de şcoală. Majorarea pensiilor are un efect pozitiv în economie, pentru că stimulează consumul. Toate ţările din lume, în această perioadă de criză, au adoptat o conduită care este diametral opusă faţă de aceea ce s-a întâmplat în anii 2009 – 2010, când s-a mers cu măsuri de reducere extraordinară a cheltuielilor. Toate economiile au căzut şi a trebuit ani de zile să îşi revină. De data aceasta au înţeles, se stimulează consumul. În America au dat câte 1.000 dolari pentru fiecare persoană pentru consum, în Germania acelaşi lucru au făcut”, a spus Tăriceanu.

 

Liderul ALDE a afirmat că pensionarii “nu depun banii la bancă, îi vor consuma pe alimente, pe lucruri de necesitate şi banii se întorc în economie”.

“Parlamentul a luat ieri o decizie corectă, aştept votul final”, a spus aceasta, adăugând că ALDE va susţine în continuare majorarea cu 40% a pensiilor.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 70. Bancomatele sar în aer mai rău ca petardele de Revelion
Articolul următorPonta despre fuziunea Pro România-ALDE: Cum să exclud? Nici vorbă!