Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că organizarea unui scrutin electoral în astfel de condiții va duce la creșterea numărul de infectări, dar va vicia și rezultatul, pentru că mulți români vor evita să se prezinte la urne.

”Suntem într-o uriașă brambureală generată de actualul Guvern. Vom avea o creștere a virusului în secțiile de vot. Votul nu se poate desfășura în condițiile în care unii oameni vor fi timorați, speriați, nu vor avea curajul să iasă din casă. Vor fi cu adevărat democratice sau va fi un simulacru de alegeri? Va fi ca în 1946.

A doua problemă este începerea școlilor. Ministrul Educației nu știe care este situația în fiecare județ, în fiecare comună, în fiecare oraș. Orban e tot timpul luat prin surprindere. Când s-a terminat starea de urgență, a fost luat prin surprindere. Când s-a terminat prima lună de stare de alertă, la fel. Când a fost decizia CCR, la fel. A devenit o obișnuință ca Guvernul să fie surprins.”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, la România TV.

Articolul precedentAEP anunţă oficial că miercuri, 29 iulie, începe perioada electorală pentru alegerile locale
Articolul următorOrban anunță că Guvernul analizează atacarea la CCR a legii prin care data alegerilor parlamentare este stabilită de Parlament