Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit vineri, la Gândul Live, despre suma de 80 de miliarde de la Bruxelles și a recomandat Guvernului să majoreze pensiile. „Acei bani se vor întoarce în economia reală”, a spus liderul ALDE.

„Suma de 80 miliarde este fâlfâită de guvernanți. Dvs. i-ați văzut pe undeva? Pentru ca suma să devină disponibilă pentru țările membre UE, trebuie ca tot acest plan să fie aprobat și de PE, lucru care nu s-a întâmplat. După aceea vor urma proceduri birocratice. În cel mai bun caz banii vor sosi în România pe la anul. Am cerut să se solicite aprobare ca aceste sume să poată fi folosite ca garanții pentru credite pentru restartarea economiei. Iohannis a stat ca o valiză la Bruxelles, e total nepotrivit, nu au ce să caute președinții, ci miniștrii. Iohannis vrea să ne arate că el este primul, cel mai important, se duce regulat la Bruxelles, degeaba. E această problemă cu alocațiile și pensiile, sigur. Nu mai suntem în comunism, când interprinderile produceau și raportau. Produsele rămâneau pe stoc. În economia de piață nu e așa. Un producător nu poate produce bunuri decât dacă se vând. Majorați pensiile, pentru că acei bani se vor întoarce în economia reală. Pensionarii nu au posibilitatea să facă economii. Va fi un efect benefic. Când am fost premier am reușit să dublez pensiile. A fost o gură de aer pentru economie.”, a spus Tăriceanu.

 

 

 
Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Rădulescu, deputatul mitralieră. Medicul care nu crede în Covid
Articolul următorPreşedintele islandez Gudni Johannesson a fost învestit sâmbătă pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de şef al statului