Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia de miercuri a Curţii Constituţionale referitoare la mandatele aleşilor şi data alegerilor ”readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern”. 

”Hotărârea de astăzi a Curţii Constituţionale cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi fixarea datei pentru alegerile locale readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern. Este o decizie binevenită ce redă puterea poporului prin reprezentanţii lui. Este o hotărâre ce readuce echilibrul binemeritat dintre Executiv şi Legislativ. Sigur, probabil că decizia va fi amânată şi contestată în orice fel se va putea de către Preşedintele PNL, dl Klaus Werner Iohannis, dar ea va fi în final implementată”, a declarat, miercuri, Tăriceanu, citat de news.ro.

Acesta a adăugat căvor fi organizate consuştări.

”Parlamentul nu se va comporta arogant şi dispreţuitor ca şi Guvernul Orban şi va organiza consultări atât cu partidele parlamentare, cât şi cu Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru stabilirea de comun acord a celei mai bune perioade pentru organizarea alegerilor. Pentru că aşa este normal şi pentru că trebuie să arătăm că se poate guverna şi prin consens, nu doar prin divizare”, a mai afirmat Tăricanu pentru sursa citata.

OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, “regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați
Articolul următorPSD despre afilierea deputatilor ALDE la grup: Își vor păstra valorile liberale