Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, propune modificarea legii electorale în Parlament, astfel încât să fie permisă orice metodă prin care candidaţii şi programele lor să ajungă la alegători, informează Agerpres.

“Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili şi primitori, frica de infectare cu virus îşi pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaşte şi după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidaţi care nu au acest avantaj, iar masca îi încurca în a fi recunoscuţi. În aceste condiţii neobişnuite, cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obliga toţi candidaţii ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligaţi să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)”, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

“În condiţiile în care campania clasică, din uşă în uşă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfăşura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiţi să reducem motoarele. Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidaţii şi programele lor ajung la urechea şi ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba. Sigur, păstrarea actualei forme de desfăşurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călăreşte elicoptere şi avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicţie, convoacă pe oricine, oriunde, oricând. La fel de sigur este că democraţia suferă şi că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani!”, a adăugat Tăriceanu.

Articolul precedentCiolacu anunță că PSD va depune luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban
Articolul următor100% TU DECIZI! Marius Bodea, omul lui Fenechiu vrea șefia CJ Iași