Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică, la Antena3, că sunt șanse ca moțiunea de cenzură să treacă în luna august, precizând că președintele Klaus Iohannis caută să dărâme Guvernul Orban.

„La început aveam îndoieli în ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, dar după declarațiile total ieșite din orice logică constituțională, nu o logică politică, pentru că președintele nu este liderul unui partid politic care se rățoiește cu ceilalți adversari. Atitudinea pe care a arătat-o, provocatoare, la adresa PSD și a altora mă face să cred că o caută cu lumânarea. Și lumea o să se întrebe ce interes are președintele să trântească Guvernul? Interesul poate fi legat de încercarea de a evita responsabilizarea Guvernului în preajma alegerilor. Adică vrea să extragă de la guvernare, asta este teoria pe care eu o am…se pare că vrea să provoace puternic PSD-ul și pe ceilalți. El nu poate să-l forțeze pe Orban să demisioneze”, a spus Tăriceanu.

Articolul precedentAmbasadorul Israelului, David Saranga, interviu exclusiv. Ce putem învăța de la o țară care trece prin vremuri și mai tulburi? – VIDEO
Articolul următorLiderul ALDE: ”Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”