Călin Popescu Tăriceanu, candidat Pro România la parlamentare, critică decizia Guvernului Orban de a carantina localităţile din jurul Capitalei fără să testeze populaţia. Tăriceanu vede o posibilă afacere necurată a guvernului în refuzul de a apela la testare rapidă în masă.

“O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban: carantinarea localităților din jurul Bucureștiului! La ce ajută această carantină dacă nu testezi populația din aceste comunități? De unde să știe oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineață se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în București, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să știe cetățeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?

Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate.

Începe să miroasă urât acest refuz al guvernului de a testa masiv, cu teste rapide, cel puțin pe toți cei care sunt carantinați. Refuzul de a folosi aceste teste rapide, care costă 40-50 de lei, și insistența de a le folosi pe cele de 350-400 lei mă face să mă gândesc că în spatele acestui refuz este o nouă afacere necurată pusă la cale de guvern! Cred că cineva a cumpărat multe teste scumpe și până când ele nu se vor epuiza și unii PNL-iști nu își vor umple buzunarele testele rapide și ieftine nu vor primi undă verde!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

În acest moment, Bucureştiul este înconjurat de localităţi aflate în carantină, în condiţiile în care majoritatea locuitorilor fac naveta în Capitală.

Articolul precedentLiderul Pro România, Victor Ponta: ”Noi nu testăm în România dintr-un motiv. Pentru obiectivul de a da bine la alegeri…”
Articolul următorSenatorul Pro România Adrian Ţuţuianu: “Se testează foarte puţin în continuare în România”