Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunţat miercuri că reprezentanţii formaţiunii, împreună cu cei ai PSD şi Pro România au conceput un proiect de lege care prevede anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, cu scopul de a evita blocarea instanţelor de către cei care ar putea contesta sancţiuni. “Ca să fiu clar: nu vom propune anularea amenzilor pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină sau cei care au produs tulburări ale ordinii şi liniştii publice”, a precizat el.

“Decizia CCR a desfiinţat amenzile abuzive aplicate românilor. În consecinţă, pentru a nu bloca instanţele de judecată, dar şi pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendaţi în mod abuziv, am înaintat spre consultare şi altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialiştii ALDE, PSD şi Pro România, proiect care prevede anularea amenzilor date de către autorităţi în baza ordonanţelor militare”, a afirmat Tăriceanu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a spus că, până când Curtea Constituţională va da motivarea deciziei prin care a desfiinţat aceste amenzi, se poate face o dezbatere în societate pe această temă.

“Nu e un proiect care îi penalizează pe cei care au respectat legea şi au stat în case, aşa cum propaganda guvernamentală a încercat să spună. Proiectul nu este făcut nici în ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja poliţia să-şi facă datoria şi nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile. Proiectul are scopuri practice, care ne privesc pe toţi”, a susţinut Tăriceanu.

Articolul precedentCălin Popescu-Tăriceanu are soluția pentru desființarea amenzilor abuzive
Articolul următorLiderul ALDE Sibiu: Situația a ajuns de râsul lumii