Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că cererea pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST a fost modificată pentru a nu ştiu câta oară. Astfel, liderul ALDE a precizat că acest program şi-a găsit un slogan pe măsură şi anume „din greşeală în greşeală spre victoria finală”, potrivit news.ro.

„Marele program IMM INVEST şi-a găsit, în sfârşit, şi un slogan pe măsură: «din greşeală în greşeală spre victoria finală»! Zilele trecute convenţia pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de aşteptat, alte afaceri care îşi închid porţile!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook.
 
Preşedintele ALDE s-a întrebat dacă nu ar fi mai uşor ca Ministerul de Finanţe să se împrumute de la bănci şi să dea bani celor 40.000 de firme pe care pretinde că vrea să le ajute.
 
„Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanţe să se împrumute pur şi simplu (tot e singurul lucru pe care ştiu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români şi să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luaţi voi banii şi îi daţi prin trezorerii?!”, a adăugat Tăriceanu.
 
Acesta a atras atenţia că va fi prea târziu până când companiile vor trece peste birocraţie.
 
„Aşa se vor putea finanţa companiile care chiar au nevoie de sprijin şi care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Şi mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcţii, comerţ etc. Altfel, până când companiile vor trece de birocraţia finanţelor şi băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, a conchis Tăriceanu.
Articolul precedentMihai Tudose crede ca epidemia va amana alegerile locale
Articolul următorVarujan Vosganian: Virusul e mai vlăguit, nu are o capacitate atât de mare de răspândire, asimptomaticii nu dau boala