Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că Executivul se laudă că a crescut pensiile cu 14%, dar le transmite pensionarilor că, de fapt, este vorba despre o scădere de 26%.

”Propaganda plătită din bani publici nu se oprește nici o clipă. Ieri, în mașină în drum spre Galați, tot drumul am auzit în continuu cum s-au tipărit fluturașii pentru pensionari cu o mărire a pensiei de 14%. Mai mult, aceleași voci mieroase explicau cum această mărire este în pericol din cauza opoziției care va trânti în Parlament această ordonanță.

Dragi pensionari, pentru ca lucrurile să fie foarte clare, vă spun următorul lucru: Iohannis și Orban nu v-au dat 14% în plus la pensie, ci v-au furat 26% din ceea ce legea vă dă dreptul! Adică v-au luat un sfert din pensie. Așa cum au făcut și cu alocațiile copiilor.

Respingerea în Parlament a acestei ordonanțe prin care, de fapt, vă iau din pensie, înseamnă că veți primi pensia mărită cu 40% așa cum prevede legea.

Aveți încredere că vom trece peste toate piedicile pe care Iohannis și Orban o să le pună (atac la CCR, întoarcerea în Parlament a legii) și până la urmă victoria va fi a noastră și a voastră.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul precedentTăriceanu vrea amânarea alegerilor cu un an: ”Este o farsă şi este viciat”
Articolul următorCălin Popescu-Tăriceanu despre moțiunea PSD: Nu știm dacă moțiunea va trece