Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis, marți, guvernanților, că trebuie să găsească resursele financiare pentru dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor, apelând la formule de adresare jignitoare. „Măi, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu?”, a scris Tăriceanu, pe Facebook, uitând că atunci când el însuși era premier liberal s-a opus vehement majorării cu 50% a salariilor profesorilor, considerând că este singura atitudine responsabilă în contextul crizei economice globale de atunci.

”Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul! Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El susține că Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și liberalii.

”Președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor! Măi, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți? Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit legii votate de Parlament, alocațiile copiilor ar trebui dublate, iar punctul de pensie trebuie majorat cu 40% de la 1 septembrie.

Articolul precedentOrban anunță că Guvernul analizează atacarea la CCR a legii prin care data alegerilor parlamentare este stabilită de Parlament
Articolul următorPremierul Orban a anunțat noi măsuri pentru prevenirea infecțiilor: Masca ar putea deveni obligatorie