Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că o consecință nefastă a alegerilor locale este reprezentată de ”învierea lui Petrov/Băsescu”. Tăriceanu consideră că fostul președinte ar fi trebuit să stea într-un colț de umbră, după ce a fost declarat ”turnător” la Securitate, nu să predea lecții de morală.

”Pe lângă circul pe care îl vedem că îl fac neo-marxiștii de la USR la Sectorul 1, o altă urmare nefericită a acestui scrutin electoral este reînvierea odiosului informator Petrov/Băsescu. Credeam că după ce a pățit rușinea cu condamnarea în primă instanță ca informator al fostei securități, securistul Petrov își va ronțăi în liniște pensia de președinte și indemnizația de europarlamentar. Rezultatele bune pe care le-a obținut la București îl împing însă în spațiul public, sperând sau crezând că lumea a uitat tot ce a făcut.

Nu contest dreptul bucureștenilor de a alege pe oricine ar vrea, despre asta este vorba în democrație de fapt, dar nici nu voi sta cu brațele încrucișate să primesc lecții de la un informator care ar avea pe conștiință (dacă ar avea-o) sute de oameni pe care i-a tunat la Securitate doar ca lui să îi fie bine. Pentru că Băsescu nu a devenit Petrov pentru că Securitatea l-a șantajat cu ceva sau că l-a amenințat că va păți ceva. Nu! El a devenit informator ca să poată avansa în carieră, ca să poată fi cel mai tânăr comandant de mineralier, ca să poată ajunge la Anvers ca cel mai tânăr reprezentant al Navrom etc! Și Securitatea și-a respectat cuvântul! L-a făcut ministru, apoi primar general, apoi președinte al țării de două ori și acum europarlamentar. Avem toate dovezile că și Băsescu/Petrov și-a ținut cuvântul față de Securitate. Și-a turnat încă din studenție toți colegii care erau incomozi! Și-a încondeiat colegii de barcaz. George Pădure a scris chiar o carte despre cum l-a turnat Băsescu/Petrov!

Da, Băsescu/Petrov a luat mai multe voturi decât am luat eu! Da, sunt profund nemulțumit de scorul pe care l-am obținut în București! Dar și dacă ar fi luat cu 1.000.000 de voturi mai mult decât mine tot nu aș accepta lecții de moralitate de la un turnător al Securității! Este suficent că duc povara votului pe care i l-am dat în 2004! Dar atunci aveam scuza că nu știam despre josniciile acestui individ. Dar astăzi știu și dacă aș tăcea ar însemna că și accept!

Băsescu/Petrov a câștigat o luptă, dar nu a câștigat războiul! Roata se învârte! Și termenele la proces se apropie! Tic tac, Tic tac!

P.S. Și că tot veni vorba de lipitori, îi amintesc lui Băsescu, despre care nu știam pe vremea aceea că îl chema Petrov, de o noapte ploioasă din 2003 în care a apărut la sediul PNL cu șuvița atarnându-i și plângând că i-au plecat primarii, că i-au plecat parlamentarii și că în PD nu au mai rămas decât el și Anca Boagiu și că ne roagă cu cerul și pământul să facem o alianță ca să îl salvăm.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentCorneliu Ștefan și Cristian Popescu Piedone, premianți pentru campaniile profesioniste
Articolul următor”Votul prin corespondenţă – unica garanţie a exercitării dreptului de vot pentru românii din străinătate” – anunță președintele AEP