Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, transmite duminică, pe pagina sa de Facebook, că guvernanții ar fi trebuit să conceapă un sistem de odihnă al medicilor din prima linie care sunt epuizați de eforturile din epidemia de coronavirus.

`Cu toții suntem cu ochii pe cum va începe școala și este normal să fie așa. Mai ales cei care suntem părinți avem niște emoții mai mari chiar decât atunci când eram noi înșine elevi. Nu știm cum va rezista sistemul de învățământ. Dascălii au o sarcină ingrată pentru că ei nu mai sunt doar cei care au rolul de a le insufla copiilor noștri dragostea de carte, ci guvernul i-a transformat și în adevărați jandarmi. Ingrată situație!

Dar astăzi aș vrea să atrag atenția asupra sistemului de sănătate care stă și el gata să crape. Cei mai mulți dintre noi ne uităm zilnic la câte îmbolnăviri mai apar și eventual la câți bolnavi mai sunt la ATI. Dar în spatele acestor cifre stau zeci de mii de oameni în alb a căror rezistență a ajuns la 0! Guvernul a crezut că a rezolvat problema personalului medical dându-le niște sute de euro la salariu. Este foarte bine că eforturile lor sunt recompensate suplimentar, dar din păcate banii nu o să-i transforme în supraoameni și nici nu o să le dea imunitate la infectare.

Nu îmi pare că ministrul Tătaru înțelege implicațiile întinderii la maximum a rezistenței celor din sistemul medical. Iar Iohannis și Orban nu înțeleg nici atât.

În aceste luni de când zic că gestionează epidemia, guvernanții ar fi trebuit să conceapă un sistem de odihnă al celor din prima linie și mai ales să aducă în sistem personal suplimentar. În loc să angajeze lipitori de afișe în fruntea spitalelor sau Direcțiilor de Sănătate Publică, guvernanții ar fi trebuit să fie la o „vânătoare” europeană pentru readucerea în țară a medicilor și asistentelor plecați în afară.

Fac un apel la autoritățile locale care dețin spitale să creeze un mod prin care personalul medical să se poată recupera, fizic și psihic, pentru că vine frigul și numărul de bolnavi nu se va micșora, ci va crește amenințător. Nu cred că avem ce aștepta de la guvernul Iohannis-Orban pentru că ei sunt interesați de un singur lucru: câștigarea cu orice preț a alegerilor.

Articolul precedentTăriceanu, atac dur la USR: ”Grupare care ar desființa mâine librăriile și bibliotecile”
Articolul următorCălin Popescu Tăriceanu: E clar, disperarea e mare la USR-iști! Au început să promită marea cu sarea