Petre Ionel, preşedintele ALDE Dâmboviţa, trage un semnal de alarmă cu privire la şomajul din România. 

“O țară de șomeri pe timp de pandemie! Încă un milion peste cât aveam!

În timp ce interesul autorităților centrale este îndreptat doar către fondurile oferite în contextul pandemiei, tot mai mulți români rămân fără locuri de muncă.

Țara noastră a ajuns la cel mai ridicat nivel al ratei șomajului din ultimii ani.

Numărul românilor care au rămas fără locuri de muncă depășește un milion, cei mai mulți din industriile de #producție și din cadrul #HoReCa.Ce facem în această situație, dragi guvernanți?

Ca “minți luminate” care stau așezate în scaunele confortabile, cum îi putem sprijini pe ai noștri? Gândim rapid un plan strategic de susținere a antreprenorilor în această perioadă grea și de înființare a locurilor de muncă. Termenul dat de populație este “ieri”… La ce se va ajunge? La foamete, ca pe vremuri?

Treziți-vă! A început declinul social și nimeni nu face nimic pentru a stopa această nenorocire.Am înțeles că în jurul Covid-19 se învârt foarte mulți bani, dar haideți să facem ceva și pentru populația pe care o vedeți doar din patru în patru ani.Existăm și azi și mâine și în fiecare zi! Românii au nevoie de locuri de muncă și vor să muncească! Treziți-vă!” a scris Petre Ionel pe Facebook. 

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentAEP anunță că a stabilit modelul şi dimensiunile buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare
Articolul următorTăriceanu: ”Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?”