Candidatul PRO România pentru diaspora Ştefan Stănăşel cere Guvernului să amâne intrarea în vigoare a măsurilor privind carantinarea persoanelor care se întorc în ţară, susţinând că românii care au obligaţii profesionale sau urgenţe de familie sunt lăsaţi în imposibilitatea de a-şi rezolva problemele.

El a criticat decizia CNSU prin care se impune carantinarea persoanelor care se întorc în ţară, menţionând că aceste restricţii nu trebuie instituite de pe o zi pe alta, fiind necesar un termen “rezonabil” pentru implementare.

“Această măsură afectează viaţa profesională şi personală a românilor din 31 de ţări. Ea reflectă măsura respectului pe care Guvernul îl are pentru cei care lucrează în străinătate şi contribuie la dezvoltarea economică a României. Înţelegem necesitatea unor măsuri de siguranţă pentru combaterea răspândirii COVID, dar restricţiile de genul acesta nu se instituie de pe o zi pe alta. Puteau să anunţe măsura şi să stabilească un termen rezonabil de implementare”, a afirmat Stănăşel, conform unui comunicat transmis marţi AGERPRES.

Candidatul PRO România a adăugat că aceste restricţii trebuie gândite “în interesul tuturor românilor”.

“Puteau să lase un termen de 48 h de la data adoptării acestei hotărâri, timp în care cei care trebuie neapărat să vină în România să poată să-şi facă testul, să reprogrameze călătoria şi întâlnirile stabilite. Este incredibil haosul pe care-l stârneşte acest Guvern prin decizii care se contrazic de la o oră la alta. Cerem Guvernului să amâne intrarea în vigoare a acestor măsuri, astfel încât cei care sunt deja pe drum să nu rămână blocaţi în carantină pentru 14 zile”, a transmis Stănăşel.

El i-a criticat şi pe parlamentarii de diaspora, susţinând că este “revoltătoare” lipsa reacţiei acestora. În opinia sa, aceştia au preocupări “exclusiv electorale”. “Diaspora merită respect, nu bătaie de joc”, a mai susţinut Ştefan Stănăşel.

 
 
Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă a anunțat câți români au drept de vot pentru alegerile parlamentare
Articolul următorCopreședintele organizației de tineret Pro România: ”Susțin acordarea Cardului Tinerilor Români”