Conducerea ALDE a luat act, luni, de demisia președintelui ALDE Suceava, Octavian Ilisoi, din calitatea de membru ALDE și din toate funcțiile deținute în partid, începând cu data de 20 octombrie 2020, informează newsbucovina.ro.

Totodată, ALDE a decis numirea lui Marcel Dan Roibu în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava începând cu data de 20 octombrie 2020.

Decizia liderului ALDE Suceava Octavian Ilisoi a fost luată pentru a candida din partea Pro România pe primul loc la Senat în județul Suceava.

Pro România și ALDE au decis să fuzioneze, partidul care va rezulta fiind Pro România Social-Liberal, dar pentru că documentele pentru realizarea fuziunii nu puteau fi validate de Tribunalul București în timp util, reprezentanții celor două partide au decis să candideze pe listele Pro România.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, demisionar și el, candidat Pro România la Senat pe listele municipiului București, a declarat recent că membrii celor două formațiuni au stabilit încă înainte de alegerile locale că vor candida pe aceeași listă, iar urmând ca lista să fie a partidului care va obține cel mai mare scor în alegerile locale și acesta a fost Pro România.

„Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea. În aceeași zi va fi și ședința Pro Romania și dupa 8 încolo vom funcționa ca un singur partid. ALDE va rămâne până se va pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a spus Tăriceanu.

În aceste condiții, Pro România va deschide lista de candidați la Camera Deputaților cu deputatul Cătălin Nechifor, vicepreședinte național al Pro România, iar la Senat cu Octavian Ilisoi, fost vicepreședinte al ANSVSA, lider demisionar al ALDE Suceava.

Articolul precedentLiderul Pro România Botoşani, Mihaela Huncă, cap de listă pentru Camera Deputaților
Articolul următorVIDEO Confruntare incendiară la Realitatea Plus între Cristian Rizea și Mohammad Murad. Omul de afaceri s-a jurat pe Coran