Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, duminică, la România TV, că are pregătit un proiect de lege prin care vrea să anuleze amenzile date românilor în perioada stării de urgență.

“Această campanie dementă de amenzi… În Marea Britanie, cea mai mare amendă este de 70 de lire sterline, iar la noi amenzile sunt de 10, de 20 de ori mai mari decât venitul mediu al unui român.

Mă bucur că CCR a intervenit. Peste 4 zile e încheierea stării de urgență. Relaxare e o terminologie cretină, lumea vrea să se întoarcă la muncă.

Am deja un proiect pe care l-au întocmit juriștii și pe care l-am dat și domnului Ciolacu și domnului Ponta, care prevede anularea amenzilor în perioada stării de urgență, mai puțin cele date pentru părăsirea stării de carantină. Nu e posbil ca instanțele să fie sufocate cu 300.000 de plângeri. Acest proiect de lege vreau să-l dau și celorlalte partide parlamentare”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul precedentCălin Popescu-Tăriceanu: Președintele are acum toate instrumentele necesare, dar incapacitatea, impotența de a face ceva…
Articolul următorCălin Popescu-Tăriceanu, în Parlament, către ministrul muncii: Încurajați economia Germaniei!