Campania electorală pentru alegerile locale nu va putea avea loc, dacă bilanțul Covid-19 rămâne ridicat, a declarat la RFI președinta Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai.

Ea crede că discuția despre amânarea scrutinului programat pentru 27 septembrie nu este prematură, așa cum a afirmat premierul Ludovic Orban.

”Dacă cifrele ne spun că nivelul de îmbolnăvire a populației este unul ridicat, nu putem vorbi de o campanie electorală, pentru că inevitabil, nu putem vorbi de distanțare socială, care este foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii în masă, nu putem vorbi de dialog între cei care candidează și cetățeni, deci ziua votului va fi una foarte dificilă”.

Președinta Consiliului Național ALDE spune că din punct de vedere juridic, amânarea alegerilor ”se poate face, Codul Administrativ permite Parlamentului să prelungească mandatele aleșilor locali (…). Oamenii pot discuta”.

Articolul precedentTăriceanu ironizează guvernul: Băieți, am mai fost pe drumul ăsta, nu vreți să schimbăm?
Articolul următor100% TU DECIZI! Rovana Plumb, traseu fulminant și controverse. Inginer, șefă la ANPC și președinte de partid