Liderul tineretului ALDE, Claudiu Daniel Catana, critică guvernul PNL pentru faptul că nu testează destul de mult populația. 

„Restricții pentru români, nicio obligație pentru Guvern! Acesta e dictonul după care se ghidează PNL!

Marile minciuni ale celor din PNL:

1) dl. Tătaru ne-a amenințat în luna mai că începe testarea națională în luna iunie ca să știm, pe regiuni de dezvoltare, cum stăm cu imunizare, cu infectarea.

2) dl. Tătaru ne spune că în România capacitatea de testare pentru coronavirus este de maximum 27.000 – 28.000.

Să le luăm pe rând!

1) Suntem aproape de luna august, iar marea testare în masă a românilor, pentru a ști cum stăm în privința infectărilor, în funcție de regiune, de localitate, NU a demarat! Mai mult, la Galați aflăm că în Spitalul Județean nu mai sunt kituri de testare COVID! În condițiile în care nu testăm nimic, nu știm nici nimic în privința evoluției virusului. Doar stăm și ne uităm cum, cu fiecare zi, încă 1.000 de români s-au infectat.

2) Pe 23 iulie – 20.085 teste (dintre care 8.107 au fost făcute la cerere de către români), pe 24 iulie – 22.532 (dintre care 9.693 la cerere de către români), 25 iulie – 22.511 (dintre care 9.328 la cerere), 26 iulie – 15.098 (dintre care 6.419 la cerere), 27 iulie – 7.574 (dintre care 2.697 la cerere). Așadar, în plină situație îngrijorătoare, statul nu a reușit să depășească 20.000 de teste făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical! Pe scurt, declarativ avem capacitatea de testare, cum spune dl. Tătaru, dar nu există „un cap” care să coordoneze o asemenea acțiune! Avem un număr mare de teste în aceste zile pentru că românii dau bani din propriul buzunar ca să se testeze!

În loc ca Guvernul Orban să îi certe pe români, ar trebui să își respecte promisiunile care le-a tot făcut acestora, și anume să testeze masiv, ca să știm exact situația reală! Românii au fost parteneri de încredere pentru acest Guvern de incompetenți, au stat în casă, s-au protejat. E vremea ca și Guvernul să facă ceva pentru români, și anume să se țină de cuvânt și să testeze! Fluctuațiile din statisticile voastre zilnice nu fac decât să închidă românilor granițele în Europa și în restul lumii”, a precizat pe Facebook Claudiu Daniel Catana, presedintele tineretului ALDE și co-președintele ALDE București.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Vergil Chițac, primul parlamentar infectat. Cum a fentat izoleta
Articolul următorMinistrul Violeta Alexandru: Dreapta va avea candidați comuni la București!