Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis miercuri un mesaj în care îl critică în termeni duri pe premierul României, Ludovic Orban.

„Ludovic Orban a anunțat că are în atenție 3 sau 4 zone care sunt evaluate pentru a vedea dacă se impune instituirea carantinei. Nimic deosebit până acum. De acord ca în loc să paralizeze toată țara este de preferat să se acționeze cu o precizie chirurgicală doar în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție. Ciudățenia vine în momentul în care Orban refuză să facă public aceste localități lăsând la latitudinea presei să speculeze în fel și chip.

Mă întreb care poate fi motivația de a refuza să spui că ești îngrijorat de localitatea X sau Y și că dacă lucrurile merg în direcția în care sunt acum o să fii nevoit să impui carantină?! Nespunând nimic nu faci decât să-i lași pe acei oameni să persiste în eventualele greșeli, nu faci decât să lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri și a nu ajunge într-o stare de izolare.

Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?

Vedeți, acesta este unul dintre motivele pentru care nu le-am votat legile! Pentru că le-au făcut atât de vagi și permisive încât abuzurile sunt ușor de făcut”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentALDE și-a anunțat candidatul la primăria Bârlad: deputatul Daniel Olteanu
Articolul următor100% TU DECIZI! Ion Mocioalcă, baronul de Caraș, dosar penal după angajarea fiicei în Parlament