Biroul Electoral Central a transmis, sâmbătă, cu 24 de ore înainte să expire termenul limită până la care partidele își pot desemna reprezentanții din secțiile de votare, o circulară către toate birourile electorale de circumscripții din țară în care le comunică acestora că PSD, PNL, USR, UDMR, Pro Romania, PMP și Grupul minorităților naționale din Camera Deputaților sunt partidele parlamentare care pot desemna în prima etapă oameni în secțiile de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Urmează să fie tras la sorți, în a doua etapă, un al optulea partid care va avea reprezentant în secțiile de votare. Acest partid va fi neparlamentar, dar obligatoriu participant în alegeri.

Un partid politic este considerat participant în alegeri într-o circumscripție electorală dacă a propus cel puțin o candidatură definitivă pentru oricare dintre funcțiile de senator sau deputat în circumscripția electorală respectivă.

ALDE este singurul partid parlamentar care a obținut mandate în alegerile din 2016 și care nu poate desemna reprezentanți în secțiile de votare la alegerile din 2020 pentru Camera Deputaților și Senat, pentru că nu a depus candidaturi la scrutinul parlamentar. Candidații ALDE se regăsesc pe listele de candidați depuse de Pro România.

Azi, 22 noiembrie, la ora 24.00, expiră termenul până la care partidele pot comunica birourile electorale de circumscripție (sau oficiului electoral in cazul Bucureștiului) lista reprezentanților lor în birourile electorale ale secțiilor de votare.

Articolul precedentDeclarația pe propria răspundere poate fi arătată pe telefon sau tabletă
Articolul următorAnunț important făcut de Autoritatea Electorală Permanentă