Candidatul PRO România Diaspora pentru Camera Deputaților, Raluca Roșca, semnalează faptul că legislația națională de combatere a violenței domestice are nevoie de o abordare strategică. În acest sens, ea își ia angajamentul să lupte în Parlament pentru introducerea bunelor practici întâlnite în statele europene cu un grad scăzut al violenței asupra femeilor și copiilor.

„Cred că atenția legiuitorului trebuie să fie atât asupra victimelor din țară, cât și a celor aflate în afara granițelor. Acestea sunt, de cele mai multe ori, femei și copii abuzați fizic, verbal și economic.Ei nu cunosc bine limba națioanlă a statului în care locuiesc, nu știu cui să se adreseze, nu au resursele emoționale pentru a vorbi despre traumele lor cu prietenii sau familia din țară. Pentru aceștia este necesară o abordare strategică, una care să includă campanii de informare, numere de apel special alocate, campanii de conștientizare pentru cei din jur care cunosc cazuri de genul acesta și nu știu unde să le raporteze”, susține candidatul Raluca Roșca.

Aceasta precizează că unul dintre obiectivele ei pentru noul mandat este asigurarea de asistență juridică pentru românii din diaspora.

„Cel mai adesea victimele sunt femeile cu copii. Acestea se tem să nu fie decăzute din drepturile părintești, pentru că de cele mai multe ori nu au acte, nu au un loc de muncă sau lucrează la negru, nu au unde să se mute pentru a scăpa de agresor. Aceste persoane nu au nicio șansă să se elibereze din mediul nociv și să se reabiliteze fără ajutor. Sprijinul juridic asigurat de statul român ar însemna reintegrarea socio-economică a acestor persoane, eventual recalificarea lor în vederea obținerii unui job și sprijin pentru creșterea copilului. În felul acesta am evita drame și am ajuta categoriile vulnerabile pe termen lung”, a declarat Raluca Roșca.

Potrivit programului electoral pentru Diaspora, candidatul PRO România propune un program de asistență în dreptul muncii și proceduri simplificate pentru obținerea documentelor oficiale din România, respectiv pentru înregistrarea actelor de stare civilă.

 

 

 
Articolul precedentTăriceanu desființează discursul lui Iohannis: ”A recunoscut că îi pare rău că nu a făcut nimic”
Articolul următorClaudiu Maior, candidat Pro România la Senat: ”Singura soluţie pentru combaterea eficientă a SARS-CoV-2 – testarea naţională a populaţiei”