Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu dă asigurări că toți parlamentarii Alianței vor pune umărul pentru a-l debarca pe Orban. ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, anunță Tăriceanu. 

”Noi, cei de la ALDE, vom vota moțiunea cu 2 mâini! O vom vota cu regretul că ea nu a venit mai devreme, probabil din dorința de a nu îngreuna situația medicală din țară. Cu sau fără criză medicală, acest guvern trebuie să plece, pentru că oricum nu se ocupă de criza medicală și mai ales de cea economică. Pentru ei totul este doar motiv de campanie electorală și de a-și umple buzunarele din contracte dubioase.

Nu știm dacă moțiunea va trece, pentru că în aceste ultime zile PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere. Nu știm câte conserve mai sunt ascunse prin partide și pe câte dintre ele este sistemul dispus să le sacrifice, dar, indiferent de rezultatul votului, românii au dat de mult un vot de blam guvernului Iohannis-Orban.

Motivele putem să le vedem cu toții: o economie care se prăbușește, peste un million de șomeri, corupție și afaceri necurate, lipsă de idei și de măsuri pentru începerea școlii, încăpățânarea de a găsi bani pentru orice mai puțin pentru majorarea, conform legilor, a pensiilor și alocațiilor.

Dacă acest guvern cade, atunci vom avea un guvern cu 3 priorități: deschiderea în siguranță a școlilor, gestionarea crizei medicale și organizarea într-un mod democratic a alegerilor.”, e mesajul transmis de fostul premier liberal.

Articolul precedentTăriceanu: Dragi pensionari, Iohannis și Orban nu v-au dat 14% în plus la pensie, ci v-au furat 26%
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 56. Circ cu RCA