Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, critică afirmaţia premierului Ludovic Orban că decizia şi anunţul referitoare la deschiderea mall-urilor se vor face cu doar câteva zile înainte, considerând că acest mod de a acţiona denotă “lipsă de respect pentru cei care produc”, informează Agerpres.

“Cu fiecare zi care trece, cu fiecare apariţie publică sau opinie pe care o emit, îţi dai seama cât de puţin pregătiţi sunt aceşti băieţi de la guvernare! Cum altfel să-ţi explici declaraţia lui Orban care spune că hotărârea cu privire la deschiderea mall-urilor se va lua cu 3-4 zile înainte de încetarea stării de alertă?! E clar că nici unul nu a condus vreodată ceva (poate doar autoturismul propriu) şi nu are idee cum e să-ţi faci un minim plan, să te aprovizionezi, să te pregăteşti etc! E clar că nu au habar că un mall este o fabrică în toată puterea cuvântului cu zeci de magazine şi sute de oameni care trebuie chemaţi, organizaţi, instruiţi pentru noile condiţii. Ei cred că un mall este o maşină în care te urci, îi dai cheie şi hai la şosea! Până şi la maşina aia mai trebuie să-i faci o programare la service, la spălătorie!”, a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook, citat de Agerpres.

Tăriceanu aminteşte că şi în cazul deschiderii teraselor, guvernanţii au procedat la fel.

“Aşa au făcut şi cu terasele. Le-au spus bieţilor oameni cu doar o zi înainte că pot deschide, fără să le dea vreun ghid, vreun ordin de ministru, nimic! Nu au pic de respect pentru cei care produc. Nu au pic de respect pentru cei care muncesc. Nu-i interesează decât voturi, voturi şi iar voturi! Las’ că vine şi vremea aia şi o să vă săturaţi de voturi!”, a mai adăugat Tăriceanu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie şi se va fundamenta pe evaluarea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Articolul precedentOrganizarea alegerilor locale ar putea fi la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie
Articolul următorNoi dezvăluiri despre băieții deștepți din Sănătate: anchetă despre roboți medicinali la suprapreț