Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se întreabă de unde și cine a pornit această isterie cauzată de coronavirus.

“Nu-mi dă pace un gând: cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului? Cui a folosit această panică? Privit de sus pare evident că toate țările au suferit pagube umane și economice. În contextul globalizării e greu ca cineva să scape de efectele acestei crize, chiar în situația favorabilă în care numărul de îmbolnăviri și decese rămâne mic. Îmi pare că cineva a apăsat pe un buton și brusc toată lumea a înnebunit, și-a închis frontierele și s-a închis în case.

Și în România pare că panica a fost declanșată de un buton invizibil. Până pe data de 15 martie și dl Iohannis și Guvernul Său au minimalizat în totalitate acest pericol. Ne-am lămurit acum că ei au fost informați oficial de ce se întâmpla în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere. Când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate au trecut brusc în aripa cealaltă, direct la starea de urgență, cu măsurile pe care le știm. Chiar, oare ce s-ar fi întâmplat dacă CCR le-ar fi încuviințat să facă anticipate? Probabil că COVID-ul ar fi sărit România, mă gândesc”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Articolul precedentSe pregătește cea mai mare alianță de STÂNGA. Consens politic la nivel înalt
Articolul următor100% TU DECIZI! Alexandru Oprea, baronul acoperiților din Dâmbovița. Pensie de ofițer în rezervă și salariu baban la CJ