Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a apreciat, marți, că președintele Klaus Iohannis și-ar dori modificarea Constituției în sensul obținerii unor noi mandate în fruntea țării. În Constituție, funcția prezidențială poate fi exercitată pentru cel mult două mandate care pot fi și succesive. Al doilea mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis se termină pe 21 decembrie 2024.

„Nu știu dacă ați urmărit aseară conferința de presă a dlui Iohannis, dar dacă nu, aș spune că nu ați pierdut ceva, pentru că mai nou vorbește mult fără să spună nimic.

Dar ieri a fost totuși ceva.

Întrebat de un jurnalist cum explică atacurile repetate ale lui Ludovic Orban la adresa judecătorilor Curții Constituționale, dl Iohannis a confirmat că are în vedere o “reașezare constituțională”. În alte cuvinte este vorba de modificarea Constituției României, modificări care să le permită PNL-iștilor să pună noi judecători la CCR, să schimbe Avocatul Poporului și în general să politizeze cu oameni din propriul partid toate instituțiile publice.

Eu cred că în spatele acestei modificări de Constituție se mai ascunde ceva: dorința dlui Iohannis de a se mai bucura de noi mandate prezidențiale în care să aibă toată puterea: Guvernul lui, Parlamentul lui, Justiția lui, CCR-ul lui, Avocatul Poporului etc. Or acest lucru nu se poate face fără o modificare a Constituției României!

Iată un nou motiv pentru a vota Pro România! Noi nu vom accepta instalarea unui dictator! Nouă nu ne este frică de Iohannis și Orban și nici nu facem înțelegeri pe sub masă cu ei!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentUn imobil camuflat al lui Nicolae Banicioiu, descoperit de Anca Alexandrescu
Articolul următorSpovedania lui Rizea continuă la Realitatea PLUS: Dezvăluiri incendiare din dosarul MICROSOFT. Coldea i-a zis lui Ghiță, după audieri, că e IUDA