Senatorul Călin Popescu Tăriceanu susţine că localitățile nu ar trebui carantinate fără testarea celor închiși. În acest sens, fostul premier consideră că toţi românii trebuie testaţi pentru a avea un moment “zero” al luptei cu coronavirusul, acest lucru fiind posibil în cadrul unui “Program naţional de testare”.

“În lipsă de idei şi credibilitate, guvernul Iohannis-Orban închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Închiderea/carantinarea unei localităţi are sens dacă ea este însoţită de o testare a tuturor celor închişi. Închiderea fără testare nu este decât o condamnare a tuturor celor izolaţi. Ce şansă au cei sănătoşi să scape de infectare dacă sunt închişi de-a valma cu cei infectaţi, dar care nu ştiu că sunt purtători de virus? Finalul unei carantinări este infectarea tuturor!!! Adică un fel de selecţie naturală, gen scapă cine poate! Şi dacă nu fac teste, de unde ştiu că virusul a murit??? Deci este total greşit!”, susţine Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit fostului premier, “tema închiderii totale a ţării, soluţie pe care guvernanţii o pregătesc după ce îşi văd sacii în căruţă pe 6 decembrie, este drumul sigur spre o criză economică şi socială din care va fi foarte dificil să ieşim”.

“Chiar dacă ne închid în decembrie, când tradiţional activitatea este mai redusă, ce vom găsi peste 30 de zile, când lockdown-ul se va termina? O ţară în ruină, cu un şomaj la cer, cu un învăţământ în haos şi cu oameni înfometaţi, gata să dea în cap pentru o coajă de pâine! Îşi asumă Iohannis şi Orban acest viitor sumbru? Soluţia există şi ea este un Program Naţional de Testare. Toţi românii trebuie testaţi pentru a avea, în sfârşit, un moment “zero” al acestei lupte cu coronavirusul. Şi abia de atunci vedem care sunt persoanele sau, după caz, chiar comunităţi care trebuie izolate. Dar nu izolăm şi nu închidem după ureche comunităţi sau şcoli! Dacă Iohannis şi Orban nu sunt capabili ca din cele 110 miliarde de lei pe care le-au împrumutat să facă o testare naţională, atunci trebuie să plece ca să vină cineva care poate!”, a concluzionat Tăriceanu.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentCopreședintele organizației de tineret Pro România: ”Propun demararea unui program de construire de noi locuinţe pentru tineri”
Articolul următorAEP anunță că aproape 70.000 de buletine de vot au fost tipărite pentru votul prin corespondenţă