Secretarul general adjunct al ALDE, Tudor Tim Ionescu, cere într-o postare de facebook Guvernului și ministerului Sănătății să precizeze de urgență, public, care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor de COVID-19 la nivel national, și care este numărul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor non COVID-19.

”Avem nevoie de explicații, nu de povești! Pe 11 aprilie, într-un articol publicat de Știrile Pro TV, ni se spunea că în România sunt, potrivit oficialilor, cam 2.600 de paturi de urgență, adică paturi pentru ATI. Și că cele mai multe sunt în București – 1200, și peste 1.400 sunt în tot restul țării, cele mai multe la Cluj, Iași și Timișoara. Pe 17 iulie, tot anul acesta, dl Arafat ne spune că, citez : ”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului.”

Azi, 18 iulie, conform datelor oficiale, la ATI sunt internați 280 de pacienți. Iar aceștia sunt în toată țara. Așadar, care e realitatea? Pentru că a spune că în București, spre exemplu, toate paturile de la ATI sunt ocupate de pacienți cu alte afecțiuni e complet deplasat.

Nu contestă nimeni existența virusului sau faptul că situația este una grea, dar avem nevoie să cunoaștem datele reale, pentru că lucrurile pe care ni e spun reprezentanții Guvernului se cam bat cap în cap de cele mai multe ori!

Pe cine ajută panica asta? Pe români nu, economia nu, românii care vor să plece în străinătate, nu! Poate doar pe dnii Iohannis și Orban care, în spatele crizei, trag sfori politice și, mai ales, bănoase!”, spune Tudor Tim Ionescu într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Articolul precedentLiberty Hub. Defending the West. The death of the American University. Stupidity, Schooling, and the Take-Over of America’s Culture
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 26. De ce nu are Trump Tik Tok… încă