Reprezentanţii ALDE au transmis că Guvernul nu este capabil să asigure măşti pentru toţi elevii şi profesorii la începerea anului şcolar în 14 septembrie. Sursa citat adaugă că mai bine cu cele două miliarde de lei pe care „le-a dosit” Ludovic Orban ca să cumpere primari de la PSD mai bine cumpără măşti pentru copii.

„Nu au asigurat măştile pe care şi-au asumat că le vor da românilor din categorii defavorizate şi nici nu au dat măştile prevăzute în lege, cele 30 pe lună. Nu au făcut absolut nimic! Acum nu sunt capabili nici măcar să asigure măşti pentru elevi şi profesori”, arată o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook a ALDE.
 
„Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban la fondul de rezervă ca să cumpere primari de la PSD, mai bine cumpără măşti pentru copii”, mai spun cei de la ALDE.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie. Să spunem că îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile. Însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată sâmbătă la Sibiu dacă doar copiii care îşi uita masca acasă vor primi măşti sau toţi elevii care merg la şcoală, cât şi profesorii.

Articolul precedentVoicu Ion Valentin, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, denunță o intervenție grosolană in justiție
Articolul următorCoronavirus la ALDE Teleorman. Candidatul la CJ, testat pozitiv