ALDE susţine că decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este “calea sigură spre faliment” a mii de firme din industria ospitalităţii, adăugând că Institutul Naţional de Statistică a confirmat “criza” din sectorul HORECA.

“Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalităţii! În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania ‘face probe’ pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreţ de către premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignoraţi”, se arată într-un mesaj al ALDE postat luni pe Facebook, citat de Agerpres.

Potrivit ALDE, “dezastrul din economie, dar mai ales cel din industria HORECA, este cât se poate de clar şi este confirmat de către Institutul Naţional de Statistică”.

“Chiar dacă guvernanţilor nu le place să vorbească despre aceste lucruri şi le pun la ‘şi altele’, românii trebuie să ştie adevărul! Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activităţi: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%). Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este şi mai dramatică! Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%)”, explică ALDE. 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț: Legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare