Organizatia ALDE Sibiu solicita public, într-un comunicat de presă, ca președintelui Klaus Iohannis să-i fie retrs premiul Charlemagne, în urma declarațiilor din ultima vreme.

“Discursul lui Iohannis nu a şocat doar clasa politică şi publicul românesc, aşa cum am spus-o anterior, a ajuns şi la urechile liderilor europeni. Celebrul cotidian german Der Spiegel a publicat un amplu material ieri în care îl critică pe preşedintele Iohannis pentru acest derapaj anti-european, mai ales că în decembrie primise premiul Charlemagne (Carol cel Mare) pentru anul 2020. Acest premiu se acordă pentru servicii speciale în unificarea europeană, iar în motivaţia acordării lui Iohannis s-a spus că acesta ‘promovează cooperarea între ţările membre’. Dar germanii de la Der Spiegel, ca şi mulţi alţi lideri europeni, abia zilele acestea au descoperit adevărata faţă a preşedintelui Iohannis. Dincolo de zâmbetul specific, preşedintele Iohannis ascunde un discurs ANTI: anti-opoziţie, anti-Ungaria, anti-secui, anti-oricine îl critică. Derapajul său de acum a fost aspru sancţionat de jurnaliştii germani. Dar trebuie să fie, aşa cum am mai spus, un motiv de reală îngrijorare pentru noi românii”, se afirmă în comunicatul ALDE Sibiu.

Preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu, a adăugat că solicită public retragerea distincţiei premiul Charlemagne oferită pe anul 2020 preşedintelui Iohannis “pentru încălcarea principiului de bază al promovării valorilor de unitate ale Uniunii Europene”.

Articolul precedentIohannis: ”Decizia CEDO este fără precedent și nu poate rămâne fără consecințe”
Articolul următorTariceanu anunta caderea guvernului Orban „după 15 mai sau la începutul toamnei”